Föreningens årsmöten

Föreningen håller sitt årsmöte i mars månad varje år. Mötet hålls på en plats i anknytning till området som har något av historiskt, kulturellt eller aktuellt värde för medlemmarna.


2017: Årsmöte med nedslag i områdets historia

I samband med föreningens årsmöte uppmärksammar vi att föreningen fyller 90 år! Välkommen på årsmöte och intressant nedslag i vårt områdes historia i ord och bild.

Vi hälsar alla medlemmar välkomna till föreningens årsmöte 2017 för att diskutera vad föreningen kan göra för din trivsel och vad du kan göra för föreningen. Föreningen bjuder på smörgås och mineralvatten/lättöl, samt kaffe med tårta.

Nedslag i områdets historia i ord och bild

Tistelvägen från väster

I samband med årsmötet brukar föreningen bjuda på ett föredrag om något som är lokalt kopplat till vårt område eller våra intressen. I år får vi ta del av ett föredrag med historiska nedslag i ord och bild från vårt område och den närmsta omgivningen.

Visste du att det en gång låg en dykskospecialist här, eller att 14 000 kronor för ett hus ansågs för dyrt och rabatterades? Detta och många andra historier kommer vi att berätta om!

Tid och plats

Torsdagen den 30 mars 2017, klockan 18:30
Skapnäckskyrkans samlingssal, Skarpnäcks allé 31, Skarpnäck.

Program:

18.30 Inskrivning i röstlängden
18.45 Föredrag om områdets historia
19.45 Paus med förtäring
20.15–21.00 Årsmötesförhandlingar

Årsmöteshandlingar

Här kan du ladda ner alla årsmöteshandlingar

Anmälan:

Anmäl hur många som kommer från ert hushåll så att vi kan beställa lagom många smörgåsar, senast den 23 mars. Meddela eventuella allergier vid anmälan.
Anmäl dig genom att mejla till info@skarpnack.org eller ring någon i styrelsen.

Varmt välkommen!


Årsmöte 2016 – och föredrag med temat Trygghet

2016 års årsmöte hölls onsdagen den 16 mars 2016, klockan 18:30 i ladan på Karl o Kristinas Torp i Pungpinan. 55 medlemmar närvarande när vi diskuterade vad föreningen kan göra för din trivsel och vad du kan göra för föreningen, vi åt goda mackor och fikade.

I samband med årsmötet får vi varje år ta del av något föredrag kring ett ämne som har koppling till medlemmarnas intressen. I år fick vi ta del av ett föredrag kring temat Trygghet. Representanter från Skarpnäckslyftet och appen Trygve berättade om hur de arbetar för att skapa en tryggare miljö där vi bor och vistas, och framför allt hur vi alla kan hjälpas åt med detta.


Årsmötet 2015 – och bioföreställning på Reflexen

Foto: Jan GustavssonFöreningens årliga medlemsmöte med de mest hängivna av boende i området gick av stapeln i/på Bio Reflexen måndagen den 16 mars. Innan mötet bestods församlingen med en kort bioföreställning och information om Skarpnäcks kulturförening och dess filmverksamhet.

Medlemmarna utsåg en ny ordförande, Jan Truedson, den förre ordföranden Jan Gustavsson kvarstår i styrelsen som suppleant.

Bild: Mats Rosenqvist, ordförande i Skarpnäcks kulturkommitté berättar.


Årsmötet 2014 – och föredrag om nollenergi-renovering

I år hölls årsmötet den 25 mars, i Skarpnäcks Kulturhus. Dragplåster var en föreläsning kring energisparåtgärder på ett hus i området som har byggts om från dragig 1940-talstandard till nära noll energiförbrukning. Paroc, som står för konceptet renZERO, pratade om projektet.
Här kan du läsa mer.

På årsmötet såldes även boken Brännkyrka 1913-2013, Enskede-Årsta hembygdsförenings årsbok.

Handkolorerat foto från 1940-talet

Från 40-talstandard till nära noll energiförbrukning, årsmötet 2014. Handkolorerat foto från 1940-talet

Länsmansvägen renZERO

Länsmansvägen renZERO-renoverat, mars 2014


Årsmötet 2013 – och föredrag om Skogskyrkogården

Visitors Center, Skogskyrkogården, mars 20132013 hölls föreningens medlemsmöte på Skogskyrkogården med en intressant föreläsning om denna plats som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Stadgeändring bekräftades för andra gången och trädde därmed i kraft.

Bild: Visitors Center, Skogskyrkogården, mars 2013


Årsmötet 2012 – och teater på TUR-teatern

Foto: Helena Willes

Improvisationsteater på TUR-teatern

År 2012 gjordes en större satsning på medlemsmötet, vilket uppskattades. Mötet hölls på TUR-teatern i Kärrtorp. Innan mötet uppfördes en improvisationsteater och till pausen bjöds på smörgås och dricka.

Ett första beslut om stadgeändring togs.